Splošni pogoji

bef-af

NAMESTITVE IN RESTAVRACIJA

bef-af
color-separator

Ti splošni pogoji opisujejo, določajo in urejajo uporabo vsebin in storitev spletnega mesta https://ulipi.com/ podjetja Gostišče Ulipi d.o.o, v nadaljevanju ponudnik storitev. Splošni pogoji predstavljajo pravno veljaven in zavezujoč sporazum med ponudnikom in uporabnikom/gostom spletnega mesta.

Spletno mesto je v lasti in upravljanju podjetja Gostišče Ulipi d.o.o (v nadaljevanju ponudnik). Ponudnik si pridružuje pravico do spremembe katerega koli dela spletnega mesta in izbrisa katerega koli dela vsebine. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate s spremembami splošnih pogojev.

Uporabnik/gost je vsaka oseba, ki obišče spletno mesto in ga na kakršen koli način uporablja. Uporaba se omogoča nedoločenemu številu uporabnikov, ki sprejmejo storitev na način, pod pogoji in v skladu s temi pogoji.
Splošni pogoji so tudi sestavni del med pogodbenima partnerjema ob izvedbi rezervacije. Sklenitev rezervacije se smatra za sklenitev pogodbe dveh strank.
V primeru ustne ali telefonske rezervacije oziroma rezervacije preko spletne strani, se šteje, da je gost sprejel določila teh splošnih pogojev, ob naročilu rezervacije. Uporabnik/gost je vsaka oseba, ki je naredila rezervacijo/naročilo, ponudnik pa je podjetje Gostišče Ulipi d.o.o, ki bo izvedel naročeno storitev oz. rezervacijo.

Navedeni pogoji poslovanja se lahko kadar koli dopolnijo z novimi določili, zato uporabniku/gostu predlagamo, da jih prebere pred in si jih natisne ali shrani na primeren lasten trajni nosilec podatkov. Vsaka različica pogojev poslovanja je posebej datirana. Uporabnika/gosta zavezujejo pogoji poslovanja, veljavni ob oddaji naročila oz. rezervacije.

Zaradi narave poslovanja prek svetovnega spleta se ponudba na spletni strani ažurira ter se pogosto in hitro spreminja. Ponudnik si prizadeva zagotoviti jasne in temeljite informacije za predstavitev osnovnih značilnosti prodajnih artiklov, zato ponudnik ne odgovarja za morebitne napake v podatkih ali tiskarske napake. Ponudnik si prizadeva zagotoviti ustrezne slike vseh prodajnih artiklov na svoji spletni strani. Morebitne estetske razlike med sliko in dejanskim artiklom ne vplivajo na specifikacijo samega artikla.

Spletna stran je veljavna vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje preko spletne strani včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne strani. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje spletne strani zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne strani, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

bef-af

INFORMACIJE O PONUDNIKU

bef-af
color-separator

Podjetje: Gostišče Ulipi d.o.o, Zeče 35, 3210 Slovenske Konjice
Matična številka: 7199244000
Davčna številka: SI 97044644

Transakcijski računi:
IBAN SI56 0400 1005 0498 286 (odprt 1.1.2021, NOVA KBM d.d.)
IBAN SI56 3400 0101 9818 109 (odprt 20.4.2020, Sparkasse d.d.)

Vpisan v sodni register pod številko 2016/54825.

bef-af

KONTAKT

bef-af
color-separator

V primeru, da imate glede naše ponudbe ali uporabe spletne strani dodatna vprašanja nas lahko kontaktirate na info@ulipi.com ali pokličete na telefonsko številko +386 (0)3 752 06 16.

bef-af

PONUDBA - NAROČILO STORITVE OZIROMA REZERVACIJA NASTANITVE

bef-af
color-separator

Ponudba obsega storitve a’la carte jedi, jedi po naročilu, pogostitev slavnostnih in drugih dogodkov, ter namestitve v gostišču. Naročilo storitve, rezervacijo za namestitve lahko opravite na elektronski naslov info@ulipi.com, ali preko telefona +386 (0)3 752 06 16. Uporabnik oz. gost, lahko rezervacije za nočitve opravi preko spletne strani https://ulipi.com/ ali drugih spletnih portalov. V primeru rezervacij preko spletnih portalov, se gost strinja s pogoji rezervacije na teh spletnih portalih in posledično tudi s splošnimi pogoji Gostišča Ulipi d.o.o.
Vsekakor ponudba ne pomeni potrjene rezervacije. Gost mora potrditi prejeto ponudbo, ki jo bo kasneje ponudnik opravil. V primeru, da gost ob prijavi ne navede pravilnih podatkov, je odgovoren za vse stroške oz. posledice nastale zaradi napačnih podatkov.
Darilni bon je veljaven do izteka datuma veljavnosti, ki je naveden na vsakem posamičnem darilnem bonu. V kolikor na darilnem bonu datum veljavnost ni zapisan, se šteje, da je darilni bon veljaven eno leto od datuma izdaje. Če darilni bon ni izkoriščen v navedenem roku, se plačanega zneska kupcu ne vrne. Darilne bone je potrebno predložiti pred koriščenjem storitev v gostinstvu in ob prijavi v gostišču, ob koriščenju namestitev. Predati je potrebno originalni darilni bon, kopije darilnih bonov ali scan-i niso veljavni.

bef-af

ODGOVORNOST

bef-af
color-separator

Ponudnik ne nosi odgovornosti, če kupec ne prevzame naročenega darilnega bona prejetega v PDF obliki na e-naslov ali ga ne prevzame fizično v restavraciji. Ponudnik ne odgovarja, če kupec darilni bon izgubi, ga uniči ali kako drugače onemogoči njegovo uporabo. Ponudnik dvojnikov darilnih bonov ne izdaja. Imetnik darilnega bona, bon predloži ob izvedbi storitve v restavraciji Gostišča Ulipi d.o.o. Zamenjava darilnega bona za gotovino ni možna. Prav tako ni možno podaljšanje njegove veljavnosti, ali zamenjava v primeru izgube, uničenja ali poškodovanja. V teh primerih kupec ni upravičen do nobenega povračila. Darilni bon je možno vnovčiti samo v celoti in ga je mogoče uporabiti v enkratnem znesku.

bef-af

ODPOVED ALI SPREMEMBA RAZERVACIJE

bef-af
color-separator

Sklenjena rezervacija za naročilo ali nastanitev je za gosta zavezujoča. Vsakršno spremembo rezervacije/odpoved rezervacije sporočite na info@ulipi.com. Gost lahko svojo rezervacijo za namestitev brezplačno odpove do 96h pred predvidenim prihodom. Kadar gost prehodno potrjeno rezervacijo namestitve prekliče, prekine ali skrajša, si ponudnik pridružuje pravico obračunati ustrezno nadomestilo, ki je odvisno od tipa namestitve. Odpoved nastanitve mora gost podati pisno. V primeru, da to zavrne, se šteje kot da nastanitve ni odpovedal.
• do 8 dni pred dnevom pričetkom nastanitve – brezplačno.
• od 7 dni do vključno dneva pričetka nastanitve – 30% cene namestitve.
• neudeležba brez odpovedi, neprihod gosta 100% cene namestitve.

Neprihod gosta: Če se gost ne prijavi v hotel na dan prihoda, se kreditno kartico bremeni skladno s pogoji o odpovedi rezervacije, ki jo je gost navedel ob rezervaciji za garancijo.

V primeru spremembe nastanitve na željo gosta ali zaradi višje sile, ne da bi za to obstajali razlogi s strani gostitelja zaradi nepravilno opravljene storitve, gost nima pravice zahtevati kakršne koli odškodnine ali znižanja cene.

Non – refundable rezervacije, je nepovratna rezervacija, kjer gosta bremenimo za celoten znesek bivanja na dan rezervacije. Rezervacije ni mogoče preklicati ali spremeniti. Pogoji rezervacije so določeni v potrditvi rezervacije in v skladu s pogoji o odpovedi.

Ponudnik ima pravico odstopiti od pogodbe, če določeni znesek ni bil plačan v dogovorjenem roku. Izjemoma sme odstopiti od pogodbe tudi iz stvarno upravičenega razloga (npr. zaradi višje sile, okoliščin zaradi katerih gostitelj ni odgovoren, ali zaradi zavajajočih oz. napačno bistvenih podatkov, ki mu jih je posredoval gost).

bef-af

CENA IN PLAČILO

bef-af
color-separator

Vse cene so v valuti evro (€ / EUR) in imajo vključen DDV.
Plačilo je možno na sledeče načine: bančno nakazilo, plačilo s kreditno kartico, plačilo ob prihodu z gotovino ali kartico (Visa, Mastercard, Maestro). V kolikor je način plačila naročilnica (velja samo za podjetja), mora biti naročilnica dostavljena ob rezervaciji oz. naročilu storitve na info@ulipi.com, ali dostavljena ob izvedbi storitve.

Odraslim se zaračuna turistična taksa v višini 2,00 EUR na osebo na noč. Otroci in mladina od 7 leta starosti do 18 leta starosti znaša turistična taksa 1,00 EUR na osebo na noč.

bef-af

OSEBNI PREDMETI

bef-af
color-separator

Ponudnik ne odgovarja za morebitno krajo osebnih stvari, dragocenosti, osebnih sredstev. Prav tako ponudnik, ne odgovarja za pozabljene predmete.

bef-af

BREZPLAČNO PARKIRNO MESTO

bef-af
color-separator

Gostom je na voljo brezplačno parkirišče. Za morebiten vlom ali poškodbe na avtomobilu na parkirišču ne prevzemamo nikakršne odgovornosti.

bef-af

PRIJAVA - ODJAVA IN OBRATOVALNI ČAS

bef-af
color-separator

Prijava je od 14.00 – 20.00h, odjava je od 09.00 do 11.00h. V primeru kasnejšega prihoda, je gost dolžan predčasno obvestiti svoj prihod. Ponudnik ni dolžno držati sobe gostu, v primeru kasnejšega prihoda, ki ga gost ne javi, prav tako lahko ponudnik, zaračuna stroške neprihoda gostu.

Zajtrk: 07.30h – 09.30h
Večerja: 18.00h – 20.00h

bef-af

HIŠNI LJUBLJENČKI

bef-af
color-separator

Hišni ljubljenčki niso dovoljeni.

bef-af

HIŠNI RED

bef-af
color-separator

Med 22.00h in 06.00h zjutraj vas prosimo, da ne povzročate hrupa.
Kajenje v notranjih prostorih (restavracije, sobe, hodniki, stopnišče) NI DOVOLJENO. Ponudnik ima pravico zaračunati znesek 130 EUR za kritje stroškov čiščenja, osvežitve, zračenja sob v primeru, da gost ne upošteva pravil kajenja. Dovoljeno je kaditi na zunanjih površinah in v okolici restavracije.

V primeru okvar opreme v sobah, se prosim obrnite na recepcijo oz. ponudnika. Gosti odgovarjajo za vso škodo, ki jo povzročijo v sobah, restavraciji in drugih prostorih ponudnika.

V restavraciji lahko potekajo skozi leto slavja, zabave, poroke, ki bi lahko motile počitek gostov. Prosimo, da se gosti o tem pozanimate, preden rezervirate bivanje v hotelu.

bef-af

POŽARNI RED

bef-af
color-separator

Načrti požarnega reda se nahajajo na hodnikih in v sobah.
V sobe je prepovedano prinašanje vnetljivih snovi in drugih predmetov, ki bi lahko ogrozili varnost.

bef-af

DODATNA PONUDBA

bef-af
color-separator

Možnost uporabe telefona na recepciji, pribor za šivanje na željo gosta, pribor za čiščenje čevljev na željo gosta, dnevna menjava brisač na željo gosta, možnost dodatnega vzglavnika na željo gosta, pridobitve copat na željo gosta, možnost pridobitve kuhalnika za kavo/čaj s priborom na željo gosta, bujenje na željo gosta, možnost izposoje dežnika na recepciji, možnost kopiranja in skeniranja dokumentov, shramba koles, smuči, ipd.

Nudimo storitev likanja in pranja perila, storitev se obračuna.

bef-af

AVTORSKE PRAVICE

bef-af
color-separator

Pridržujemo si pravico do sprememb na spletu navedenih vsebin brez predhodnega obvestila. Vsebine je dovoljeno pregledovati in uporabljati v skladu s splošnimi pogoji. Slike so avtorske, kakršna koli uporaba je nedovoljena. Brez predhodnega pisnega dovoljenja ponudnika, se vsebin ne sme reproducirati, spreminjati, prepisovati, znova objavljati ali razširjati v komercialne ali nekomercialne namene. Nekatere slike, ki so uporabljene na spletnih straneh, pa so bile najdene na internetu in se smatrajo za javno last, ker niso bile zaščitene s zakonom o avtorskih pravicah, če z uporabo slik kršimo avtorske pravice, nas kontaktirajte na info@ulipi.com, slika bo odstranjena. Prepovedana je uporaba znamke / logotip / znaki, ki so registrirani si zaščiteni po pravilih avtorskega prava. Prav tako, so na spletni strani predstavljene sezonske jedi, ki jih ponudnik ponuja le ob nekaterih sezonah.

bef-af

PRITOŽBE IN SPORI

bef-af
color-separator

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo. Po najboljših močeh se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostavitve učinkovitega sistema obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se ob težavah uporabnik/naročnik/gost lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Kupec odda pritožbo po elektronski pošti na naslov: info@ulipi.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju spora. To je tudi glavna ovira, da uporabnik/naročnik/gost ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno oz. zunajsodno poravnavo. Če to ne bi bilo mogoče, bo spore reševalo pristojno sodišče.

bef-af

ZUNAJSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

bef-af
color-separator

Ponudnik za razmerje, izhajajoč iz teh splošnih pogojev, ne priznava izvajalcev zunajsodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil skladno z zakonodajo s področja zunajsodnega reševanja potrošniških sporov.

bef-af

KONČNE DOLOČBE

bef-af
color-separator

Ponudnik si pridružuje pravico kadar koli spremeniti pogoje poslovanja. Vsakokrat veljavni pogoji poslovanja so objavljeni na spletni strani ponudnika.
Uporabnik/naročnik/gost mora pred oddajo naročila pogoje poslovanja prebrati in potrditi strinjanje z njihovo vsebino, sicer ne bo mogel izvesti naročila oz. rezervacije namestitve.

Ti pogoji poslovanja veljajo od dne 01.05.2022.